Om oss

 

DSC 5618 webStian Pedersen

Begynte allerede som 9 åring å konkurrere og har siden den tid vært med i toppen nasjonalt og internasjonalt. Medaljer har det blitt mange av. Stians største prestasjoner har han gjort på VM. Hele fem gull, fem sølv, en bronse og to femte plasser! Fire av gullene fikk han på Jarl fra Midkrika og det femte på Tindur fra Varmalæk. Stian er den første i verden til å ta gull i både V1, T1 og F1. I 2012 ble det også til et nordisk mesterskap i V1 og søll i T1 på den hjemmeavlet hingst Globus fra Jakobsgården.
Stian har også oppnådd mange priser og medaljer på visningsbanen, blant annet "Årets avlsrytter", "Årets norskfødte hingst", "Årets norskfødte hoppe", Årets hoppe", "Årets hingst" og "Årets avler". Han har også representert Norge flere ganger under VM i Avl

I 1995 begynte han på Hòlar og gikk 1-årig utdannelse i hestefaget. Praksis tok han hos den berømte rytteren på Island, Sigurbjörn Bárðarson på Oddhóli. Tilbake i Norge har han også tatt utdanning innen hestefaget og er utdannet RIK III ridelærer. I 2020 ble Stian utnevnt til FEIF Instructor level 4. Han er den eneste treneren bosatt i Norge som har fått denne utmerkelsen. På verdensbasis er det utnevnt til sammen 31 trenere på dette nivået.

Beste resultatene :

2003: Sølv ved VM i Danmark Jarl i V1

2005: Sølv ved VM i Sverige Jarl i V1, Søll i T1 Jarl 

2007: 3 VM gull ved VM i Holland. Gul i T1, V1 og kombinasjon 

2009: VM-gull i F1 på Tindur fra Varmalæk

2012: Nordisk mester V1, sølv T1 ved NM i Sverige Globus

 

 

agnes sigur mgAgnes Helga Helgadottir

Begynte tidlig å interessere seg for hest. Hun har jobbet på Gullberastaðir hos Kari og Siggi. Der fikk hun ridd og lære seg mye om islandshesten. Etter det begynte også hun på Hólar og det var der Stian og Agnes møttes. Året etter på flyttet de tilbake til Norge.
Agnes har tatt samme utdannelse som Stian og er også utdannet RIK III instruktør.
 

Det har blitt mange mesterskap på Agnes også og også hun har fått flere fine plasseringer. 9 NM gull, et sølv fra Nordisk og vert med i flere finaler. Beste prestasjon var på NM i 2008 på Glódis fra Toven, der tok de gull i V1, T1 og kombinasjon. Også Gná fra Jakobsgården har fått fine plasseringer med Agnes i salen. I 2010 ble det til gull i V1 på NM og en 5.plass i V1 på nordisk. I 2011 ble Agnes og Gná uttatt til VM 2011 i Østerike hvor det ble til en flott b-finale plass i V1 til ekvipasjen.

Agnes har ikke jobbet med hest på heltid de siste årene, pga annen jobbing, men rir konkuranse på Sigur fra Jakobagården. Sammen har de vunnet flere World Ranking stevner og ble tatt ut til å repressentere Norge under Nordisk i 2022